Kozijnrenovatie 2018-07-16T14:56:13+00:00

Kozijnrenovatie en bouwkundig onderhoud

Kozijnen zijn na renovatie en bouwkundig onderhoud weer tientallen jaren in topconditie!

Goed voor milieu en portemonnee!

Bij schade aan alleen onderdorpel en/of de onderste kozijnverbindingen, terwijl met het overgrote deel van het kozijn niets mis is, hoeft het hele kozijn niet onnodig gesloopt en weggegooid te worden; Wanneer een auto nieuwe schijfremmen nodig heeft gaat die toch ook niet naar de sloop? Een duurzame en goedkopere oplossing is kozijnrenovatie!

Veel inwoners in regio Winterswijk – Aalten – Lichtenvoorde – Zutphen hebben dit al mogen ervaren.

Het duurzaam herstellen van een houten kozijn inclusief HR++ isolatieglas kost vaak maar een fractie van een compleet kozijn vernieuwen. Wanneer we dit uitvoeren in een onderhoudsplan, bent u de komende 10 jaar verzekerd van een perfect onderhouden huis.

Met behulp van een hout-conditiemeter is het mogelijk een beeld te krijgen van evt. gebreken in de ondergrond. Wanneer de oorzaak van de schade duidelijk in kaart is gebracht, kunnen wij, na herstel van evt. bouwkundige gebreken overgaan tot vochtsanering en reparatie of deelvervanging.

  • Kleine tot middelgrote reparaties – na vochtsanering en verwijderen van houtrot met freesapparatuur, worden de reparaties uitgevoerd m.b.v. oplosmiddelvrije 2-componenten epoxy vulmiddel. Deze vulmassa kan bewerkt worden zodat het dezelfde profilering krijgt als het andere houtwerk. De reparatie blijft enigzins elastisch zodat het de werking van het hout kan opvangen.
  • Grote reparaties en deelvervanging – werkt op dezelfde manier als onder A), alleen is soms een bekisting noodzakelijk. Wanneer een groot deel van bijvoorbeeld een kozijndorpel is aangetast wordt deelvervanging met hout toegepast.
  • Complete vervanging van een element – bij grote schade kan het goedkoper zijn bijvoorbeeld een heel kozijn te vervangen; bij grootschalige houtrot aan een draairaam is gehele vervanging soms de beste oplosssing.