Kies voor een veilige aanpak en schakel een erkende glaszetter in

Wij plaatsen uw ruit vakkundig, veilig en met garantie. Het oude materiaal nemen we mee, zodat u niet met de scherven blijft zitten.

Wat doet de glaszetter voor u

Stel, u speelt een potje voetbal, iets te dicht bij uw keukenraam. Een ongelukkige pass eindigt niet op het gazon, maar op de ruit. Pats!De ruit sneuvelt of vertoont een flinke barst.

Op dat moment belt u de glaszetter. We staan binnen 24 uur op de stoep om de ruit te vervangen of om een noodvoorziening te maken.

Maar we doen meer dan Eerste Hulp Bij Ruitschade:

  • We vervangen enkelglas of verouderd dubbelglas door HR++-glas met een hoge isolatiewaarde
  • We plaatsen interieurglas in bijvoorbeeld uw kantoorpand, badkamer of keuken
  • We herstellen gevolgschade aan uw kozijnen
  • We leveren op maat gesneden decoratieglas voor meubelstukken, tafelbladen en spiegels
  • We plaatsen ventilatieroosters voor een gezond binnenklimaat
Het juiste glas: wij helpen u kiezen

U kent natuurlijk het gewone enkel- en dubbelglas, maar er zijn veel meer soorten glas op de markt. Grofweg kunt u het indelen in isolatieglas, veiligheidsglas en decoratieglas.

Isolatieglas: meer comfort en lagere stookkosten

Isolatieglas beschermt uw huis tegen de kou. U voelt het comfort vanaf dag 1. Wist u dat HR++-glas 2,5 tot 3 keer zo goed isoleert dan het verouderde isolatieglas? Het laat geen warmte naar buiten glippen, het voorkomt koude-tochtzones en het beslaat niet of nauwelijks.

Valt uw huis onder de monumentenzorg en mag u geen dubbelglas plaatsen? Dan kiest u voor isolerende voorzetramen of dubbel monumentenglas. Het monumentenglas is dun genoeg voor uw bestaande kozijnen en het heeft de kenmerkende spiegeling van oude beglazing.

Starten met bezuinigen!
Veiligheidsglas: voorkomen is beter dan verwonden

Gelaagd veiligheidsglas bestaat uit glasbladen met daartussen een taaie kunststof folie. Bij een breuk houdt de folie het glas bij elkaar. Dit voorkomt gevaarlijke scherven en het beperkt het risico op lichamelijk letsel.

Gelaagd glas is ook licht inbraakvertragend: er ontstaat geen grote opening bij een tik op de ruit. Een inbreker heeft zo meer tijd nodig om binnen te komen.

U kunt bij ons terecht voor veiligheidsbeglazing, brandvertragende beglazing, hardglazen klepramen en hardglazen deuren.

“Kan ik zelf een glasruit vervangen of zelf glas snijden?”

Voor uw veiligheid zeggen we: begin er alstublieft niet aan.

Glas is moeilijk te hanteren en kwetsbaar. Voor u het weet, valt het in stukken en bezeert u zich. Daarnaast loopt u de garantie mis als u zelf isolatieglas plaatst.

Meer weten over beglazing? Ruitschade laten repareren?

We staan binnen 24 uur op de stoep om schade ter verhelpen. Liever eerst advies? Bel of mail voor een afspraak of informatie.

Afspraak maken
Decoratieglas: het oog wil ook wat

Glas werd in het oude Egypte al gebruikt voor sieraden, en het heeft nog steeds een chique karakter. Spiegels, tafelbladen, glazen deuren: glaselementen geven uw woning of kantoor een luxueuze uitstraling.

Tip: check uw verzekering bij ruitschade

Glasschade zit in een klein hoekje, dus een glasverzekering is geen overbodige luxe. De meeste verzekeraars bieden het aan via een losse module. Soms is glas standaard meeverzekerd.

Vraag uw verzekeraar om informatie, want misschien kunt u de kosten van een ruitschade declareren.