Wilt u zo lang mogelijk genieten van een schilderbeurt? Dan schakelt u een schilder in die eerst de ondergrond inspecteert

Ridder Schilders kijkt verder dan de bovenste laag. We pakken de verfkwast er pas bij als we zeker weten dat de basis in topconditie is.

Goed schilderwerk = goed onderzoek

Vergelijk het met een auto. Een glanzende auto kan nog steeds olie lekken of falende remmen hebben. Daarom kijkt uw automonteur onder de motorkap, hij maakt een testrit en hij zet uw auto op de brug voor inspectie. Hij repareert, herstelt en vernieuwt. Daarna kunt u weer veilig op weg.

Wij doen hetzelfde. Mankeert er iets aan de drager van het schilderwerk? Dan gaan we eerst herstellen en danschilderen. Het is de enige manier om weer jaren te kunnen genieten van een verfbeurt.

Wat als het hout verrot is?

In 90% van de gevallen kunnen we het houtwerk duurzaam herstellen en is totale vervanging helemaal niet aan de orde. Als uw auto nieuwe schijfremmen heeft, gaat die toch ook niet naar de sloop?

Onze eerste insteek is: renoveren. En wanneer we uw huis kunnen schilderen volgens een onderhoudsplan,beperkt u de kans op vochtproblemen en houtrot tot het minimum.

“Hoe speuren jullie verborgen problemen op? Je kunt niet door de verf heen kijken”

Allereerst kijken we goed naar uw huis. Wat is de zonbelasting op een gevel? Is er lekkage van de dakgoot of van de dakbedekking?

We hebben een scherp oog voor vochtplekken, kieren en naden. Ook kijken we naar verfblaasjes, scheuren en deuken in de verf. Een gebrek in de verflaag kan een indicatie zijn dat er iets aan de hand is met de ondergrond.

We gebruiken zelfs onze neus. Een bedompte lucht in huis kan wijzen op vochtproblemen, bijvoorbeeld in de kruipruimte.

Met onze houtconditiemeterspeuren we (bouwkundige) gebreken op. Als de oorzaak van de schade duidelijk is, herstellen we het probleem of we laten het doen. Pas dan is het tijd voor vochtsanering, reparatie en het schilderwerk.

Ook voor kleuradvies draaien we onze hand niet om

Misschien heeft u al een idee voor een kleurtje of behang. Wist u dat licht, lichtinval en kunstlicht bepalend zijn voor de kleurbeleving? Wij kunnen met een digitaal kleurenprogramma checken of uw idee goed uitpakt in uw woning.

Op de computer kleuren we uw woning of uw interieur in met uw wenskleur. Op die manier krijgt u een goede indruk van de looksvan uw huis of uw woonkamer. Liever een ander kleurtje? Dat is zo gepiept op het beeldscherm.

Zo weet u zeker dat u de juiste kleur kiest.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw huis?

Of wilt u een afspraak maken voor een kennismaking? Neem gerust contact met ons op en u krijgt binnen 2 werkdagen reactie. Dan hoort u snel wat we voor u kunnen betekenen.

Ook niet onbelangrijk: de verf

We werken met milieuvriendelijke, waterafdunbare verven voor een stankvrij en gezond binnenmilieu

We gebruiken de minst milieubelastende oplossing voor buitenverf

We werken alleen met kwaliteitsverven van onder andere Akzo (Sikkens, Trimetal), PPG (Sigma, Veveo) en Caparol

We gebruiken ook nieuwe-generatie verven, zoals huidvetbestendige verf (tegen vingerafdrukken), verf die vervuilende stoffen uit de lucht afbreekt en Thermoshield: een isolerende en vochtregulerende verf die beschermt tegen hitte en kou.

Of het nu om antieke vensterluiken gaat of om een moderne kunststof binnendeur, we vinden altijd een passende verf die goed hecht en langdurig beschermt.